Omgaan met Ontslag

“Ontslag bij reorganisatie: met een integrale aanpak valt veel te winnen.”

Als de bedrijfsdoelen steeds verder weg raken en een ontslagronde onvermijdelijk wordt, dan ontstaat een periode van onrust, zowel in de onderneming als bij de medewerkers zelf. In zo’n situatie is soms van ‘ondernemen’ (werken) geen sprake meer.

Werkgever en werknemers willen allebei zo snel mogelijk terug naar een ‘normale’ situatie, een situatie dat zij weer met de toekomst van de onderneming respectievelijk henzelf bezig kunnen zijn.

Door een integrale aanpak vanuit de verschillende aandachtsgebieden wordt de ontslagperiode gemakkelijker en ook korter. Dat is in het voordeel van zowel de werkgever als van de werknemers.

 

Omgaan met Ontslag biedt integrale benadering

Het bedrijf Omgaan met Ontslag wordt gevormd door een aantal grote, professionele partners die elk expert zijn op hun gebied. Zij hebben de handen in elkaar geslagen en hebben hun eigen dienstverlening geïntegreerd met die van anderen, zoals:

  • Loopbaan coaching
  • Arbeidsrecht advies
  • Financiële coaching
  • Recruitment & Detachering

Deze integrale benadering door een onafhankelijke partij werkt in het voordeel van werkgever én werknemers.

Op de website van Omgaan met Ontslag vindt u meer over de integrale dienstverlening die deze samenwerkingspartner van Poul Gelderloos Inzicht bij Ontslag kan bieden.