Ontslag en loopbaancoaching

“Ontslag geeft ook toegang tot nieuwe kansen”

Ontslag dwingt mensen om nieuwe keuzes te maken. Hun vertrouwde omgeving en leven op basis van oude keuzes is niet vanzelfsprekend meer. Dat geeft druk, onzekerheid en verlies van kracht. Terwijl ze juist nu hun persoonlijke kracht zo goed kunnen gebruiken.

Herstel van persoonlijke kracht

In een persoonlijk gesprek en zo nodig met behulp van persoonlijkheidstesten (drijfveren, talenten, capaciteiten, beroepsinteresse), helpen we de ontslagkandidaat te ontdekken wat hij of zij eigenlijk graag zou willen doen en wat goed past. Deze persoonlijke duidelijkheid plaatst de kandidaat terug in zijn of haar persoonlijke kracht. Vanuit die duidelijkheid en kracht, is het maken van nieuwe keuzes en het vinden van een nieuwe baan een stuk gemakkelijker.

Loopbaanbegeleiding

We helpen ze bij het ontdekken van een nieuwe, goed passende werkplek. En bij het tot bloei komen van onbenutte talenten. Samen stellen we een gewenst functieprofiel op en een goed curriculum vitae. Waar nodig geven we netwerk- en sollicitatietraining. Met deze mentale voorbereiding en het bouwen van deze krachtige instrumenten, kunnen kandidaten met vertrouwen en succesvol de arbeidsmarkt op.

Integratie voor grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontslag biedt, is de effectiviteit nóg groter.